Folk som tar til ordet [Videoer]

“Med talen i sin makt er vegen til rikdom lagt.” Eg kom på i dag at eg ville gjerne dele nokre eksempeler på offentleg tale. Tok eit retorikkfag for ein tid tilbake og eg må sei eg liker framføringer og taler der folk tar til ordet.

Denne fyrste filmen er riktignok ikkje ein tale, men her forsøkjer programlederen gang på gang å settje fast advokat Ted Olson som skulle kjempe for retten til å gifte seg. Programlederen har til slutt ikkje så mykje han skulle ha sagt.

Ein herleg indignert tale som blei tatt opp nyleg der politiker Clare Daly gir irlands statsminister ein behørig utfordring på hans underkastelse for Obama. Statsministeren får så hatten passer, og han har til slutt ingenting å komma med.

Ein person frå consumer watchdogs hadde kjøpt ein aksje og stakk innom ein google aksjonær konferanse for å snakke. Ikkje like sterk som den ovenfor, men det å ta til ordet i ein slik forsamling på ein slik måte er imponerande.

Er ikkje så stor fan av Barack Obama lenger, men her gjer han eit kunststykke i å argumentere for krig etter å nettopp ha mottatt nobels fredspris.

Siste tale er nok ein fredspristale denne gong av Tawakkol Karman, fredsprismottaker for hennes arbeid for fremming av kvinners menneskerettigheter, den fyrste muslimske nobelsprisvinneren etter nobelsprisens opprinnelse i 1901.