Current status

(Heisann bloggen)

Driver å skriver på masteren for tiden, som er ein heilt greit oppleving må eg sei. :) Ting som gjenstår er å skrive ferdig kapitlene om teori, mine funn, diskusjon og konklusjon. Så, må alt omarbeidast igjen og igjen til det er gull innen midten av August. Sitter med litt over hundre sider nå, og eg _veit _eg har funnet noke ut. Må berre fortelje det på ein overbevisande måte. Men poenget med denne posten er berre å skrive litt om alle dei andre tankane eg går å snurre på.

(Posten fortsetter under biletet)

Leser artikler og drømmer om å skape ting. :)

Oppfinnertrang #

Leste denne artikkelen om HCI forskning (menneske-maskin-interaksjon), fordi dette er eit av forskingsfeltene eg lener meg på i forskingen (og må derfor skrive gode ord om). Det som ofte skjer når eg les slike artiklar er at eg dett inn i tankar om moglegheitene for feltet, eller berre tankar om personlege prosjekter som eg burde gi litt merksemd.

Etter å ha lest meg ferdig på HCI introduksjonen så ramlet eg inn i Youtube og hørte på ein snakk om Clojurescript i praksis (som virka lovande men eg sovna), her om dagen såg eg ein om det å starte ein startup med Haskellspråket i botn. Når eg tenkjer meg om så var begge heilt greie for å få meg til å tenkje, men kanskje ikkje så informative.

Noke av det mest informative eg har lest i det siste var eit case studie om mobilutvikling, der ein utvikler gjekk igjennom heile prosessen frå design, produksjon til markedsføring. Anbefales sterkt. Velskrevet og tett på virkeligheten.

  1. Mobilutvikling, eit case studie del 1 – Design
  2. Mobilutvikling, eit case studie del 2 – Markedsføring

Etter å ha sovna av clojure talk’en, så våkna eg opp litt seinare idag og falt inn i youtube igjen så kom eg over dette intervjuet med den sjølvlærte elektroingeniøren Jeri Ellsworth. Heile interjvuet kan du sjå her.

Jepp, eg er fan. Ellsworth er ganske kjent i maker-miljøet i USA, for diverse kule prosjekter, sitt serientreprenørskap og i det siste for å ha forlatt Valve til fordel for å jobbe med ein nytt Augmented Reality produkt som ho snakka om i intervjuet.

Når eg høyrer på kor hardt ho og teamet hennar jobba med det prosjektet berre for å få sparken av Valve, og likevel fortsettje ufortrødent. Det er inspirerande.  Og så får det meg til å tenkje på alt det eg har lyst til å lage, men som eg må vente litt med. Fyrst må firmaet grunnlegjast bokstaveleg talt. Og fyrst må denne masteren ordnast, puh. Men eg har i alle fall masse inspirasjon til å bli ferdig. Og heldigvis er stoffet framleis (!) inspirerande.

Det har vore ein chill dag så longt, fått vasket kler, fått “somret” litt (feriert formiddag/ettermiddag). Men no er det på tide å ta ein økt på skulen, jobbe kveld, som dei seier. Til slutt vil eg berre tipse om denne siden, invetables.com, berre det å titte igjennom råvarane kan gi idear om kule ting som ein kunne lagd.  Denne lampen er jo berre snasen. :)